Hypnoterapi

I hypnoterapi henvender vi oss til det ubevisste sinn (underbevisstheten). Det er ofte her problemer med å få til ønskede endringer ligger.
Vanligvis opererer det bevisste og det ubevisste sinn uavhengig av hverandre. Bevisste ønsker og tanker vil ofte være i konflikt med de ubevisste prosessene som er basert på glemte erfaringer og dyptliggende instinkter. Som et resultat vil disse to sinnene ofte være i konflikt (f.eks. når du ønsker å gå ned i vekt, klarer det kun en stund og så legger  på deg igjen, eller du ønsker å slutte å røyke, men ikke får det til.)
Hypnoterapi kan til en viss grad sammenlignes med meditasjon. Du settes gjennom induksjonen i en svært avslappet tilstand (transe). Det ubevisste sinn er mer mottagelig for det som blir sagt til deg (suggesjoner); men kun så lenge du selv aksepterer det som blir sagt, og du er villig til å lytte og slappe av. Du har hele tiden full kontroll over terapiforløpet.
Når ditt bevisste og ubevisste sinn drar i samme retning, er det så mye enklere å få til endringer, enten det dreier seg om spisevaner, å bli røykfri eller på andre områder.

Jeg fullførte i desember 2013 utdannelsen til "Diplom Hypnoterapeut" i regi av Hypnoseakademiet.

Utdanninga er godkjent av "Norsk Forbund for Klinisk Hypnose", "American Board of Hypnotheraphy" og "International Institute of Clinical Hypnosis".
De to hovedmodulene i grunnutdanningen var vektreduksjon og røykestopp. 

For mer info om utdanningen, se hypnoseakademiet.no
På youtube.no kan du se "Vitagoden - God Morgen Norge TV2"

Fra august 2014 har jeg tilbudt jeg røykestopp- og vektreduksjonsprogrammer med hypnoterapi.